Viata crestina biruitoare
Autor: Ilie Bledea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ibledea in 13/11/2007
    12345678910 0/10 X

Viaţa creştină biruitoare

1Petru 5:6-11
Introducere: Viaţa creştină este descrisă foarte frecvent în Scriptură ca fiind o luptă. O luptă bună, o luptă a credinţei, o luptă prin Duhul, o luptă cu armura Duhului. Avem un inamic de moarte, pe Diavolul, el are o armată de duhuri demonice subordonate lui, el conduce un sistem care este împotriva noastră (sistemul lumii căzute), Biblia afirmă: „Toată lumea zace în Cel Rău." Lupta noastră este împotriva păcatului şi a firii, este o luptă cu noi înşine. Problema este că de multe ori, foarte uşor pierdem bătălia, suntem înfrânţi de diavolul, şi trăim o viaţă de înfrângere, nici nu mai facem eforturi să fim biruitori. Astăzi aş vrea să vă chem prin Cuvântul lui Dumnezeu la o viaţă de biruinţă, la o viaţă creştină biruitoare. Şi aş vrea să vedem câteva condiţii pe care Cuvântul ni le prezintă aici pentru a fi biruitori:

1. Aşezarea sub mâna tare a lui Dumnezeu. (Smerenia şi supunerea totală faţă de Dumnezeu), v6.
Smerenia este atitudinea de neîncredere în noi înşine, în capacitatea noastră, si de încredere în O persoană superioară nouă şi mai puternică decât noi, o persoană care ne poate ajuta şi pe noi. Smerenia este dependenţa totală şi continuă de Dumnezeu şi de puterea Lui. Petru este în măsură să ne înveţe aceasta. Aduceţi-vă aminte de eşecul lui. Când ne smerim ne aşezăm sub mâna tare a lui Dumnezeu, şi fiind acolo cine ne poate birui şi ce ne poate birui. Fiind sub mâna tare a lui Dumnezeu cine poate fi împotriva noastră. Problema noastră este că de cele mai multe ori luptăm fără încrederea necesară în Dumnezeu. Partea noastră este să ne asigurăm de smerenie şi să-l lăsăm pe Dumnezeu să se ocupe de înălţarea noastră. Mândria ne pune într-o poziţie de împotrivire cu Dumnezeu, mândria ne duce la înfrângere. Biruinţa începe cu aşezarea noastră în poziţie de smerenie şi dependenţă de Dumnezeu. Următoarea condiţie:

2. Aruncarea îngrijorărilor noastre asupra lui Dumnezeu, v7.
Îngrijorările cu privire la viaţa noastră materială de multe ori sugrumă viaţa noastră spirituală. Suntem asaltaţi şi plini de îngrijorări. Dumnezeu vrea să nu fim aşa pentru aceasta El se face disponibil şi mai întâi ne:
a) Provoacă să îi dăm Lui îngrijorările noastre, v7.
Cum? Prin rugăciune, prin credinţă, Ps 68:19. De eşti trist şi apăsat în suflet? Spune-i lui Isus. Să-i spun lui Isus orice durere. Apoi Dumnezeu ne:
b) Promite că se ocupă El de poverile noastre, v7.
Problem cea mai mare este că nu avem suficientă credinţă în promisiunile lui Dumnezeu. Dumnezeu se angajează că El Însuşi va purta de grijă. Suntem în mâna Lui, nu trebuie să ne temem, nu trebuie să ne îngrijorăm. Îngrijorarea exagerată este un păcat, este păcatul neîncrederii în Dumnezeu şi în Cuvântul Lui. Diavolul caută se ne biruiască umplându-ne mintea şi viaţa de îngrijorări, pe cine credem mai mult pe Dumnezeu sau pe diavol? Următoarea condiţie:






3. Atenţia concentrată la viaţa noastră spirituală, v8.
Un credincios care vrea să biruiască nu doarme, este treaz şi veghează. Nu poţi să dormi pe timp de luptă. Ce se întâmplă cu un soldat care doarme pe timp de luptă? Este în pericolul de a fi înfrânt. Ce s-a întâmplat cu Saul care a adormit în timp ce El era în conflict cu David? A fost o pradă uşoară pentru David şi pentru oamenii Lui. Este uşor să învingi un om care doarme. Avem noi o vorbă: „Diavolul nu doarme." Înseamnă că El ştie condiţiile biruinţei, noi le tratăm cu uşurătate. El nu doarme, de aceea şi noi să nu permitem să dormim până vine Domnul. Fraţii şi surori suntem ostaşi de santinelă, dacă dormim vom fi disciplinaţi.

4. Apărarea de atacul diavolului, v9.
Trebuie să respingem atacurile diavolului, să ne împotrivim Lui.
a) Mijlocul apărării, v9.
Credinţa este un scut de apărare împotriva Diavolului. Efeseni 6:16. Prin credinţă în Cuvânt şi prin folosirea Cuvântului cu credinţă în Domnul Cuvântului. Matei 4:1-11 Ex. Domnului Isus. Iacov 4:7.
b) Motivul apărării, v9.
Nu suntem singuri sub atacul Diavolului, toţi fraţii noştri sunt sub acest atac şi trebuie să biruim pentru că mulţi din ei au biruit. Biruim motivaţi de biruinţa lor şi biruim ca să fim o motivaţie pentru biruinţa altora. Ex. Tinerii din Babilon, Iosif în Egipt. David şi Goliat.

5. Asigurarea Dumnezeului harului, v10,11.
Dumnezeu ne asigură de partea Lui, ce va face El ca să fim biruitori. Mai întâi El ne-a chemat la slava veşnică, dar nu trebuie să uităm că drumul spre muntele slavei trece întotdeauna prin valea suferinţei, numai că valea aceasta îi scurtă pe când muntele slavei este infinit. În trecerea aceasta prin suferinţă, prin lupte şi încercări Dumnezeu ne asigură de câteva acţiuni ale sale:
a) El ne va prelucra spre desăvârşire (maturizare), v10.
b) El ne va întări furnizându-ne constant energia necesară, v10.
c) El ne va păstra pe temelie. V10.
A fi neclintiţi înseamnă a fi aşezaţi pe o temelie şi a rămâne pe temelie indiferent de furtuni ţi împotriviri. Diavolul luptă împotriva noastră, dar Cel ce este în noi este mai tare decât Cel ce este împotriva noastră. El ne asigură de biruinţă.
Concluzie: V11, viaţa creştină biruitoare nu este meritul creştinului biruitor, ci meritul lui Dumnezeu care ne dă biruinţa. Dumnezeu vrea să fim biruitori, pentru ca prin biruinţa noastră toată slavă să îi fie adusă Lui în veci vecilor. Cine se laudă pe El prin biruinţă, este un înfrânt, cine îl laudă pe Domnul prin biruinţa Lui, este un biruitor şi va rămâne biruitor cu Dumnezeu şi pentru Slava Lui. Fraţii mei, îndrăzniţi şi trăiţi o viaţă de biruinţă cu Dumnezeu în Hristos prin Duhul Sfânt. Amin.


Viata crestina biruitoare
Daca un crestin zice Lui D-zeu: "vreau mult" atunci va primi mult- binecuvintare si slujire. Dar asta inseamna si sa trecem niste teste, niste probe care sint de fapt lectii de invatatura crestina- partea practicca a invataturilor teoretice de pina la test.D-zeu ne promite dupa iesirea din Egipt perioada de invatare a cerintelor Lui(trecerea prin pustiu), cucerirea Tarii Promise cu mari binecuvintari. "Si veti fi o binecuvintare si pt. altii", zice D-zeu.Din pacate multi crestini nu cred in aceasta. Cei care cred vor avea surpriza de a vedea cite impotriviri ii sint aduse- motivele sint intotdeauna ascunse, el nu le va cunoaste niciodata- de aici vedem ca e lucrarea diavolului in spatele luptei de a merge in Tara Promisa.Dar daca am sta sa vedem ce vrea diavolul pt. noi ar insemna sa-l lepadam pe Isus.De aceea privirea inainte, si cu ajutorul D-lui Isus, pasi mari inainte( sau mici- toti sint importanti), credinta, ascultare, speranta, binecuvintare.
Adăugat în 16/11/2009
Statistici
  • Vizualizări: 6654
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni